استاد دانشگاه: دفاع مقدس برگ زرینی در تاریخ معاصر ایران است
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: دوران هشت ساله دفاع مقدس یک دانشگاه واقعی و برگ زرینی در تاریخ معاصر کشور است.
دکتر "خسرو عزیزی" امروز در آیین نمادین "زنگ مقاومت" در دبیرستان پسرانه "شهید بهشتی" شهرستان فیروزکوه اظهارکرد: وقوع پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، در منطقه خاورمیانه، تغییرات اساسی به وجود آورد که مهمترین آن شروع جنگ تحمیلی از سوی رژیم بعث عراق، علیه ایران بود.
وی گفت: در آن سال ها که صدام حسین ملعون رییس جمهورعراق به دنبال توسعه قدرت خود در منطقه بود، به فکر براندازی دولت نوپای جمهوری اسلامی ایران برآمد.
دکتر عزیزی تصریح کرد: رژیم سرنگون شده ی عراق در سال های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به محض مشاهده سقوط رژیم پهلوی و تضعیف موقعیت آمریکا در ایران، فرصت را برای یک حمله نظامی مناسب دید و دست به تحریکات مرزی زد و عنوان کرد که خوزستان جزیی از عراق است
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه ادامه داد: به دنبال این ادعا، دولت عراق در 26 شهریور 1359 با تسلیم یادداشتی رسمی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد، اعلام کرد که اعلامیه الجزایر و عهدنامههای مربوط به مرز مشترک و حسن همجواری و 3 پروتکل و پیوستهای آن و دیگر موافقتنامهها و یادداشتهای انضمامی به این عهدنامه را یک جا و یک جانبه فسخ کرده است.
وی بیان داشت: پس از این اقدام، صدام حسین در مقابل دوربین های تلویزیون عراق، قرارداد 1975 الجزایر را که در آن عراق حاکمیت ایران بر خوزستان را به رسمیت شناخته بود را پاره کرد و در 31 شهریور همین سال هواپیماهای اشغالگر عراقی شهرهای خرمشهر و آبادان را به رگبار گلوله بستند و بدین ترتیب جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق با به کارگیری توان نظامی و با عبور از مرزهای بین المللی و تجاوز به خاک سرزمین ایران آغاز شد.
دکتر عزیزی اضافه کرد: رژیم بعث عراق که فکر می کرد پیروز میدان است به اشغال خرمشهر و محورهای جنوبی ایران پرداخت، اما پس از گذشت مدت زمان کوتاهی، رزمندگان ایرانی به فرمان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره)، با تمام قوا به مقابله با تجاوز اشغالگران پرداختند و توانستند، به ترتیب خرمشهر را در 3 خرداد 1361، محورهای جنوب ایران را در 23 تیر 1361 و منطقه سومار را در تاریخ 9 مهر 1361 آزاد کنند و شهر «مندلی» عراق را به تصرف خود گیرند.
وی تصریح کرد: در این جنگ ارتش اشغالگر عراق، نه تنها به طور گسترده از جنگ افزارهای شیمیایی علیه کردهای سرزمین خود استفاده می کردند بلکه از این ادوات مرگبار بر مردم و نظامیان ایران نیز استفاده کردند.
معاون اداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه گفت: بر اساس برخی آمار منتشره در طول جنگ، ارتش عراق با استفاده از سلاحهای شیمیایی حدود 100 هزار، مرد، زن و کودک را به قتل رساند.
وی یادآور شد: بدنبال پذیرش قطع نامه 598، مبادله اسیران بین دو کشور نیز از تاریخ 26 مرداد 1369 آغاز شد و جریان تبادل اسیران بین دو کشور حدود 12 سال به طول انجامید که آخرین گروه اسرای جنگی ایرانی و عراقی در تاریخ 26 اسفندماه 1381 به طور همزمان مبادله شدند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دوران خاطره انگیز دفاع مقدس برگ زرینی دیگری بر افتخارات نظام اسلامی در تاریخ معاصر افزود که یادآور دلاورمری ها و رشادت های فرزندان این مرز و بوم مقدس در تقابل با خصم زبون و پاک کردن میهن عزیز اسلامی از لوث وجود دشمنان است.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد؛ دستاوردهای دوران دفاع مقدس و بخصوص فرهنگ ایثار و شهادت به خوبی به نسل های جدید انقلاب و آیندگان انتقال یابد.